Er is ontzettend veel te beleven tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van woensdag 6 oktober tot en met zondag 10 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht. Bekijk de nieuwste campers, test bedden in trendy caravans, ontdek gave activiteiten en innovaties en krijg volop informatie en inspiratie in zowel het NKC- als kampeer- en reistheater. 

Inspiratie

Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of juist aan je eerste kampeeravontuur begint; op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kun je je volgende roadtrip tot in de puntjes voorbereiden. Leo Diepemaat – voorzitter van brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI) – neemt ons alvast mee naar de beursvloer. “Dit is dé plek waar we het publiek laten zien wat voor nieuws er allemaal te krijgen is op het gebied van kamperen. Caravans, campers, tenten, dak- en voortenten, trailers, vouwwagens – het is allemaal te bewonderen. En ook leveranciers van benodigde producten én accessoirees die je reis extra aangenaam maken zijn van de partij, net als eigenaren van campings en aanbieders van activiteiten.”

Ontdekken

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is de plek om te achterhalen wat echt bij je past. “En om dat ook écht te ervaren”, voegt Diepemaat daar direct aan toe. “We tonen niet alleen de producten, maar je ontdekt wat je er mee kunt doen. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe caravan of camper, dan is dit de plek waar je alle mogelijke indelingen kunt bekijken en vergelijken. Ben je nog niet overtuigd, dan kun je voor je volgende vakantie natuurlijk ook een camper of caravan huren. Er zijn op de beurs diverse partijen aanwezig, die hier meer over kunnen vertellen.”

Duurzaam

Dat past namelijk precies bij het thema waar dit jaar extra aandacht voor is op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: duurzaam kamperen. “Uit onderzoeken in Italië en Scandinavië is gebleken dat kamperen één van de meest duurzame vormen van vakantievieren is. Op de tweede dag van de beurs organiseren we dan ook een congres over duurzaamheid. Veel leveranciers zijn namelijk ook echt bezig met het verduurzamen van hun producten.”

Kijk je naar de beursvloer dan presenteren we verschillende trekauto’s en campervans. Maar ook de mogelijkheden op het gebied van huren en sharen zetten we op de kaart. 

Populair

Kamperen is booming; er zijn zelfs veel liefhebbers bijgekomen sinds het coronavirus het leven op zijn kop heeft gezet. Diepemaat vertelt: “Wat is er nu fijner dan dat je in je eigen cocon kunt verblijven; in je eigen huisje op wielen. Afstand houden, is op campings ook geen enkel probleem. Kamperen geeft je een gevoel van vrijheid. Je bent niet gebonden aan vaste tijden waarop je moet eten, hebt altijd je eigen bed mee en staat (zo) in de natuur. Dat is genieten, waarbij het niet uitmaakt of je kiest voor een back to basics verblijf in een tentje onder de bomen of gaat voor comfortabel in een caravan op een luxe camping.”

Verblijf

Helaas is het dit jaar niet mogelijk om op het terrein van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te verblijven, dit in verband met de GGD-tent die daar nu staat. Maar er zijn in de omgeving Utrecht natuurlijk tal van verrassende campings te vinden. “Nederland is zo mooi; dat hebben veel mensen het afgelopen jaar wel ontdekt”, besluit Diepemaat. 

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

6 tm 10 oktober 2021

Jaarbeurs Utrecht

kampeerencaravanjaarbeurs.nl