Wie zegt dat je voor écht leuke uitjes in het buitenland moet zijn, heeft het mis. Nederland is prachtig en er zijn voor het hele gezin uitstapjes genoeg! Het zijn er zelfs zoveel, dat je een jaar lang iedere dag met een ander uitje zou kunnen vullen. Wij zetten een aantal favorieten op een rijtje.

 • Van kippenfarm tot dierentuin
  Wat begon als een kippenfarm is vanaf 1931 uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste dierentuinen van ons land. Ouwehands Dierenpark in Rhenen herbergt een groot scala aan wilde dieren die zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat leven. Zeldzame witte leeuwen, apen, ijsberen, Gorilla Adventure, Expeditie Berenbos of het nieuwste project Pandasia, in Ouwehands Dierenpark is van alles te beleven en heb je de dag van je leven. Meer informatie? Bekijk: www.oudehand.nl
 • Bijzonder bezoekje aan Zeehondencentrum
  Zeehonden zijn fascinerend. Zeehondencentrum Pieterburen vangt zieke of gewonde zeehonden op en helpt ze herstellen tot ze weer aangesterkt zijn en terug kunnen naar de Waddenzee. Het centrum is toegankelijk voor publiek. Je ziet er hoe de dieren leven, verzorgd worden en natuurlijk hoe ze rondzwemmen. Voor kinderen zijn er speciale kinderrondleidingen waar kinderen (maar stiekem ook de ouders) alles kunnen leren over deze opvangplaats voor de bijzondere dieren.
 • Voel je groot!
  Waan je in het leven van een reus en zie Nederland in het klein. Madurodam in Den Haag is een perfect uitstapje voor jong en oud. Wanneer zie je nou heel Nederland in een dag? Schiphol, het Paleis op de Dam, de Deltawerken en de Erasmusbrug; geen highlight wordt overgeslagen. Slecht weer of genoeg van de miniaturen? Tegenwoordig zijn er ook een aantal indoor-activiteiten. Het WK-van ’88 herbeleven, terug naar de tijd van Nieuw Amsterdam. Jij kunt kiezen!
 • Ridders en jonkvrouwen
  Het blijft bijzonder om een kijkje te kunnen nemen in het leven (en huis) van iemand anders, zeker als dit in een hele andere tijd was. Waan je in de geschiedenis van ridders en jonkvrouwen en bezoek en kasteel. Veel van de ouderwetse kastelen in Nederland zijn opengesteld voor publiek. Een perfect uitje met de (klein)kinderen, maar ook zonder kinderen blijven kastelen tot de verbeelding spreken. Tips: Slot Loevestein, het Muiderslot of Kasteel de Haar.
 • Nederland door de jaren heen
  Een klein landje met een rijke geschiedenis. Zo zou je Nederland kunnen omschrijven. Een land met hoogte- en dieptepunten qua geschiedenis. In het Openluchtmuseum in Arnhem wandel je door deze geschiedenis. Een uitje geschikt voor het hele gezin en naast leuk zeker ook erg leerzaam. Naast de reguliere tentoonstelling in het museum, zijn er het hele jaar door ook verschillende activiteiten en evenementen. Check voor je bezoek dus altijd even de website om er zeker van te zijn dat je niks mist.