Citytrips worden toch algauw geassocieerd met een vliegvakantie naar Barcelona, Milaan of New York. Zoek je het echter dichter bij huis, dan zal je zien dat ook een korte auto- of treinrit volstaat voor een vakantie in een veelzijdige stad. Ga eens op citytrip in eigen land!

Bourgondisch Middelburg

Struinen langs de grachten, winkeltje in, winkeltje uit, dwalen door de monumentale binnenstad en de dag afsluiten met een goede, verse pan mosselen. Wie op stedentrip gaat in Middelburg, komt op geen enkel vlak iets tekort. De gemoedelijke sfeer, imposante gevels en vriendelijke bewoners geven je direct een vakantiegevoel, zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Kunstzinnig Heerlen

Mooi Heerlen, stad tussen de heuvels. Voor een mooie smeltkroes van oud en nieuw moet je hier zijn. Het rustieke stadscentrum kent zowel historische als moderne gebouwen en het groen van Parkstad Limburg ligt binnen handbereik. Bijzonder in Heerlen zijn de zogeheten ‘murals’, die deze stad interessant maken voor kunstminnend citytripper. Verspreid door het hele centrum zijn levendige muurschilderingen aangebracht die prima te bezichtigen zijn tijdens een mooie stadswandeling. De ‘collectie’ wordt regelmatig aangevuld met nieuwe street art.

“DE GEMOEDELIJKE SFEER, IMPOSANTE GEVELS EN VRIENDELIJKE BEWONERS GEVEN JE DIRECT EEN VAKANTIEGEVOEL, ZONDER DAT JE DAAR OOK MAAR IETS VOOR HOEFT TE DOEN.”

Historisch Deventer

De smalle steegjes en authentieke huizen doen aan alsof er al in geen tientallen jaren meer iets aan is veranderd, en dat is nu net de charme van Hanzestad Deventer. Het is dan ook één van de oudste steden van Nederland. In Deventer, gelegen aan de rivier de IJssel, zijn maar liefst 500 monumenten te bekijken en tientallen musea te bezoeken, maar ook tijdens een willekeurig rondje door het historische stadscentrum kom je op bijna iedere straathoek wel een bijzonder pand of ornament tegen. Vergeet vooral niet de originele Deventer koek te proeven!