Het afsluiten van een reisverzekering

Een reis boeken of op vakantie gaan is natuurlijk fantastisch, maar er moet ook aandacht worden besteedt aan de praktische zaken. Dit kan bijvoorbeeld het afsluiten van een passende reisverzekering zijn. Op dit gebied zijn er een aantal mogelijkheden en u moet er voor zorgen dat u de juiste beslissing neemt. Wij zullen een aantal mogelijkheden en aandachtspunten toelichten zodat het één en ander verduidelijkt zal worden.

Welke verzekering is voordeliger?

Bij reisverzekeringen heeft u twee mogelijkheden. Een kortlopende of een doorlopende verzekering. De kortlopende is over het algemeen goedkoper wanneer u tot twee weken per jaar op vakantie gaat. Gaat u jaarlijks een week of vier op vakantie? Dan is het in de meeste gevallen voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Komt er nog een keer een uitje in het buitenland bij? Dan is de doorlopende reisverzekering helemaal aan te raden, want zo’n weekend dekken zal de kosten snel doen oplopen.

Het dekkingsgebied

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de landen die vallen binnen de dekking van de verzekering. Er zijn een hoop Nederlanders die hun vakanties enkel genieten binnen de Europese grenzen en dit moet ook mee worden genomen tijdens het afsluiten van de verzekering. Een werelddekking kost natuurlijk meer, want er moet dekking zijn voor een stuk meer landen.

Gaat u op wereldreis?

Bent u van plan om een langere tijd op reis te gaan of zelfs een wereldreis te gaan maken? Dan moet u ook de reisverzekering even contacten, want hierbij zal er een aparte verzekering moeten worden afgesloten. Over het algemeen worden vakanties tot zes weken op de normale manier gedekt, maar bij een langere periode zal het anders ingevuld worden. Dit is per verzekeraar anders en daarom is het verstandig om even contact op te nemen zodat u weet waar u aan toe bent.