Een weekend Groningen is een weekend in een andere wereld. Het Lauwersmeer zo donker dat je alle sterren kunt zien. Het Groninger Museum zo kleurrijk dat je bijna gloeit. Ga erop uit en ontdek Groningen!

Groningen verrast. Telkens weer. Ruimte, prachtige landschappen, een grote verscheidenheid aan paden en routes. Sinds dit jaar is Groningen een belevingspad rijker. Langs een boomgaard met oude appelrassen wandelen is leuk, maar zou je niet nog liever zelf zo’n appeltje proeven? Voor wandelaars van het unieke Pronkjewailpad staan alle deuren wagenwijd open. Wandel mee en laat je zintuigen de gastvrijheid van Groningen ervaren. Is een wandelavontuur van 250 kilometer je wat te veel? Gewoon een kort stukje lopen kan ook. Maar pas op, je loopt al snel toch nog even een stempelpost verder, nieuwsgierig naar de volgende proeverij. Gastvrijheid kent immers geen tijd!
Meer info: https://toerisme.groningen.nl/zien-doen-beleven/actief/pronkjewailpad

Schilderachtige natuur

De provincie Groningen kent talloze plekjes die de moeite van het ontdekken waard zijn. Wij zetten ons tips op een rijtje:

De eigenzinnige stad

Voor de één is het de plek waar je al winkelend van het ene terras op het andere belandt. Voor de ander is Groningen van kunstexpositie naar optreden gaan. Deze oude stad met een jong hart biedt ieder wat wils. Een selectie: