Als je op vakantie gaat zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Bij het voorbereiden van je vakantie is het daarom handig om gestructureerd te werk te gaan en gebruik te maken van een checklist bij het inpakken van je koffer. Wij hebben een paar belangrijke spullen voor je op een rijtje gezet die je niet moet vergeten in te pakken als je op vakantie gaat.

Documenten en pasjes

Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk je vliegticket en je paspoort. Maar het is bijvoorbeeld ook handig om een uitdraai van je dekking van je reisverzekering mee te nemen. Ook je pinpas en je kredietkaart moet je niet thuis vergeten als je op reis gaat, omdat dit veel veiliger is dan het dragen van contant geld. Sommige mensen vinden het ook handig om hun zorgpas mee te nemen als ze op vakantie gaan, maar deze is niet per se noodzakelijk.

Opladers

Opladers zijn ook erg belangrijk om mee te nemen. Je hebt bijvoorbeeld niks aan je telefoon, laptop of elektrische tandenborstel als je je oplader niet mee hebt. Zorg er dus voor dat je voor elk apparaat dat je meeneemt ook een oplader meeneemt en eventueel een universele stekker. In sommige landen is het namelijk zo dat de Nederlandse stekkers niet op de stopcontacten passen en de apparaten dus niet opgeladen kunnen worden.

Zonnebrandcrème

Vooral als je naar een zonnige bestemming gaat is het erg belangrijk om zonnebrandcrème mee te nemen. Dit is vaak ook in het vakantieland te verkrijgen, maar als je dit van huis mee neemt kun je vanaf het begin van je vakantie goed beschermd zijn. Maar op wintersport is dit bijvoorbeeld ook noodzakelijk omdat in weinig tijd veel kan verbranden door de felle zon en de weerkaatsing van het zonlicht op de sneeuw. Probeer je dus vanaf het begin van je vakantie voldoende en regelmatig in te smeren zodat je huid niet verbrand.