Ze zeggen wel eens: je bent een camping mens of je bent het niet. Veel mensen hebben er moeite mee om de luxe van alledag op te geven voor een vakantie op de camping. Gelukkig worden campings steeds luxer en ook meer geschikt voor mensen die niet zo houden van ‘back to basic’.

Geen fan van kamperen? Think again! Er is steeds meer campingaanbod voor mensen die niet zo’n fan zijn van kamperen. Een aantal opties:

Glamping

Vraag mensen die niet van kamperen houden waarom en je krijgt negen van de tien keer het ‘’s-nachts met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw lopen’- verhaal. Bij Glamping hoef je daar niet bang voor te zijn. Je hebt je eigen toilet, douche en uitgebreide keuken. Dus ook koken op een campinggasstelletje is verleden tijd. Wil je de voordelen van kamperen, maar met de luxe van
een hotel? Glamping is de oplossing voor jou.

Privé campingplekken

Er zijn tegenwoordig steeds meer luxe campings te vinden. Niet meer met tien kampeervoertuigen op een grasveld, maar een ruime privé kampeerplek mét eigen sanitair. Op steeds meer campings vind je deze luxe. Zo wordt die drempel naar ‘gewoon’ kamperen wel heel laag.

Beter uitgeruste caravans en campers

Ook de ontwikkeling van de caravans en campers heeft niet stilgestaan. Lekkere bedden in het voertuig en niet meer een tafel en stoel ombouwen tot slaapplek. Maar ook inventieve oplossingen voor het campingtoiletje, betere fornuizen (waardoor koken dus ook leuker wordt op de camping) en soms zelfs een eigen douche, zijn verbeteringen ten opzichte van vroeger.

Buiten zijn

Kamperen staat vrijwel gelijk aan buiten zijn. Je wordt ’s ochtends wakker, loopt je tent/ caravan/camper uit en je staat buiten. Natuur, vrijheid en rust.

Contacten leggen

Op de camping leg je sneller contact. Je bent met z’n allen aan het kamperen en, omdat je de hele tijd buiten bent, zie je elkaar dus ook vaker en leg je sneller contact. En zeg nu zelf: wie maakt er geen praatje met je nieuwe (over)buurvrouw?

Kosten

Hoe je het ook went of keert, kamperen is vaak stukken goedkoper dan een hotel of gehuurde vakantiewoning. Veel mensen gaan een week of drie kamperen, maar een week of drie in een hotel doen minder mensen.