Reizen met een camper geeft je een ongekend gevoel van vrijheid. Vul je tank, ga op pad en stop op de plekken die bij jou passen. Amerika en Canada zijn bij uitstek landen waar je een camperreis kunt maken. Van een korte trip in een bepaalde streek tot aan een uitgebreide roadtrip – het is hier allemaal mogelijk. Laat de ontdekkingsreiziger in je los!

Nationale parken
Wanneer je met een camper door Amerika trekt, valt de enorme verscheidenheid aan natuur en landschappen meteen op. Verschillende nationale parken behoren dan ook tot de mooiste ter wereld. Een keuze maken – tussen de kloof van 1,6 kilometer diep in de Grand Canyon, de watervallen en granieten rotsen in Yosemite National Park, Sequoia National park met ’s werelds grootste boom en zelfs het heetste plekje op aarde in Death Valley National Park – is bijna onmogelijk. Al deze unieke plekken zijn te combineren in een rondreis met een camper door het Wilde Westen. Je kunt het beste vertrekken vanuit Los Angeles of San Francisco. Highway no. 1 is hierbij écht een hoogtepunt.

Het oudste natuurpark ter wereld vind je in Amerika; dat is Yellowstone National Park. Bizons, beren, coyotes en wolven leven in dit park met een oppervlakte van 8983 vierkante kilometer. Maar de meeste bezoekers komen hier, omdat het een vulkanische hotspot is. De beroemde geiser Old Faithful moet je gezien hebben; elke 92 minuten spuit het water en stoom wel vijftig meter de lucht in. Combineer dit tijdens je camperreis door het noordwesten van Amerika – waar dit park ligt – ook met Olympic National Park en Crater Lake National Park. Een roadtrip door deze staten is eenvoudig uit te breiden met een bezoek aan Canada. Ga bijvoorbeeld walvissen en orka’s spotten op Vancouver Island of kies voor een citytrip Vancouver. Vancouver Island is trouwens dé plek voor een camperreis, wanneer je niet zoveel tijd hebt en toch de schoonheid van Canada wil ervaren.

Legendarische route
Als je een legendarische route wilt rijden, kies dan voor Route 66 van Chicago rij je naar Santa Monica. Verlaten landschappen, stoffige dorpjes, het uitbundige Las Vegas – je komt het allemaal tegen. Het eindpunt ligt in Los Angeles, waar een bezoek aan Hollywood niet mag ontbreken. In twee tot drie weken kun je deze camperreis in een fijn tempo afleggen.

Genieten van prachtige stranden? Krokodillen spotten? En vele pretparken bezoeken? Kies dan voor een rondje Florida. Als je twee weken vrij hebt, is deze campertrip al haalbaar.

Grens over
Je kunt een camperreis door Amerika eenvoudig combineren met een bezoek aan Canada. Wat dacht je bijvoorbeeld van een citytrip New York in combinatie met een bezoek aan ’s werelds bekendste watervallen: de Niagara Falls? Deze passen allebei in een trip langs de oostkust van Amerika.

Zijn ruige vlaktes, besneeuwde bergtoppen en donderende watervallen écht jou ding, trek dan met je camper door de Valley of the Peaks. Je start in het hippe Vancouver en laat je vervolgens verrassen door de overweldigende natuur van de Rockies via Revelstoke, Banff-, Jasper- en Walls Gray National Park.  Grote kans dat je elanden en beren spot onderweg.

Goudzoekers
Ben jij een ware avonturier dan kun je met je camper de reis van de goudzoekers volgen door het ruige, onontgonnen Yukon-gebied. In de zomer staat alles in bloei en heerst er een aangenaam klimaat. Combineer dit met een trip naar Alaska waar je bijvoorbeeld met een vliegtuig over het grootste ijsveld ter wereld kunt vliegen.