Voor de jongere avonturiers is het natuurlijk heel spannend om met niets meer dan een rugtasje door Azië te trekken. Maar op een bepaalde leeftijd ben je vaak toe aan wat meer luxe. Niet getreurd, Azië is ook prima te bewonderen vanuit een prachtig, luxueus onderkomen.

Pure luxe in Indonesië

We vangen de luxueuze rondreis aan in het sprookjesachtige Indonesië. Gedurende de reis hop je van het godeneiland Bali. Hier waan je jezelf in de hemel tussen de schitterende flora en fauna en uiteraard mag een bezoekje aan de tempels niet ontbreken. Vermoeid van de vele indrukken rust je uit op het paradijselijke Gili Meno om vervolgens de tropische regenwouden van Lombok in te trekken. Tot slot bezoek je Nusa Lembongan met z’n wuivende palmbomen en het kristalheldere zeewater waar je naar hartenlust kunt snorkelen tussen het koraalrif. Een verblijf in heerlijke hotels met zwembaden, verschillende excursies en vervoer. Alles kan worden geregeld voor een onvergetelijke droomreis in Indonesië, waar je slaapt in een van de vele majestueuze hotels die het land rijk is. Pure luxe!

Vietnam, een land met een verleden

Vietnam is uniek in al haar aspecten. Cultuur in steden als Hanoi en Ho Chi Minh of de prachtige natuur in dé trekpleister van het land: Halong Bay. De baai met indrukwekkende rotsen in de Golf van Tonkin. Halong Bay is UNESCO werelderfgoed en telt zo’n 3000 eilandjes. Vietnam leent zich voor avontuurlijke vakanties, maar ook mensen die cultuur willen opsnuiven kunnen er hun hart ophalen. Aan de centrale kust, de regio waar het hevigst werd gevochten tijdens de oorlog met de VS, ligt bijvoorbeeld Hué: de hoofdstad van het land tussen 1802 en 1945 en één van de culturele en religieuze centra van het land. Onder meer de Citadel, de graven van de Nguyen Dynastie en de Thien Mu Pagoda zijn de moeite waard.

Thailand, prachtig in alle aspecten

Olifanten verzorgen in Chiang Mai, luieren op de stranden van Phuket of genieten van de prachtige natuur in het Nationaal park Khao Sok. In Thailand kan het allemaal. Toch, wie Thailand zegt, zegt Bangkok. In de hoofdstad vind je namelijk alle hoogtepunten van het land samen. Van het heerlijke eten tot het bruisende nachtleven en van de historische bezienswaardigheden tot culturele ontmoetingen. Bangkok is van alle markten thuis. Wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten, kun je er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan het Ayutthaya Historisch Park, een UNESCO erfgoed van tempelruïnes. Hier ligt ook het beroemde hoofd van Boeddha dat omgroeid is door boomwortels, een van de meest herkenbare symbolen van Thailand.

De magische tempels van Cambodja

Wie een culture vakantie nastreeft, is in Cambodja op z’n plaats. Van de wereldberoemde tempels van Angkor tot het indrukwekkende gevangeniscomplex van Tuol Sleng. Breng een bezoekje aan The Killing Fields, waar je alles leert over de vreselijke daden die het rode Khmer regime heeft begaan. Op deze velden kwamen de lijken terecht van diegenen die in Tuol Sleng en daarbuiten zijn vermoord. Nu vind je er onder meer een groot monument van schedels als herinnering aan de mensen die hier hun leven zijn verloren. Schoonheid met een duister randje… Wil je na deze zware kost nog even genieten van pure magie, breng dan een bezoek aan Ta Prohm. Deze unieke tempel – met bomen dwars door het bouwwerk – werd wereldwijd bekend doordat een gedeelte van de film Tomb Raider hier werd opgenomen. A must see!

Laos, de onbekende parel

Wie van ongerepte natuur wil genieten, brengt een bezoek aan Laos. Aan de wereldberoemde Mekong rivier vind je Luang Prabang, de stad die in 1995 in z’n geheel is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier trekken elke morgen even na zes uur de monniken in een lange rij blootvoets en zwijgend met hun bedelnap door de straten. Een buitengewoon indrukwekkend ritueel. Op nog geen dertig kilometer van de stad Luang Prabang vind je de Kuang Si waterval. Vooral de omgeving rond de waterval is prachtig en geeft een geweldige sfeer.