De Zuid-Europese landen Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Cyprus en Malta zijn populair bij vakantiegangers vanwege het aangename klimaat. Daarmee zijn het ideale bestemmingen voor een zonvakantie. Maar deze landen hebben veel meer te bieden; ontdek de veelzijdigheid van Zuid-Europa. Voor ieder type reiziger vind je hier een mooi verblijf.

Griekenland

Wat dacht je van eilandhoppen in Griekenland? Kun je toch genieten van een heerlijke strandvakantie, maar ontdek je wel verschillende mooie plekken. Kies je voor een tour tussen de Cycladen dan verblijf je bijvoorbeeld op Mykonos, Naxos, Paros en het fotogenieke Santorini. Wil je je juist alle klassieke, Griekse hoogtepunten bezoeken, kies dan voor een reis op het vasteland en combineer Athene, Olympia en Epidaurus. Zelfs voor een fietsvakantie zit je goed in Griekenland; Corfu leent zich daar perfect voor.

Italië

Voor een indrukwekkende rondreis hoef je niet ver te vliegen; wat dacht je van een roadtrip door Italië. In drie weken kun je een ware Grande Giro d’Italia XXL maken. 

Alle hoogtepunten van Zuid-Tirol, Veneto, Le Marche, Puglia, Amalfia, Umbrië, Toscane, Cinque Terre en Lago Maggiore kom je tegen. Of je nu een liefhebber van natuur bent, graag toeristische bezienswaardigheden bezoekt of juist wil genieten van lekkere wijnen en goed eten – hier zit je goed.

Spanje

Op zoek naar een stedentrip? Ga dan naar Spanje. Valencia is de stad van de kunst. In Barcelona kijken liefhebbers van architectuur hun ogen uit bij de bijzondere werken van Antoni Gaudí, zoals de Sagrada Familia en Park Guell. En wat te denken van het in het oog springende Guggenheim Museum in Bilbao? En ook qua UNESCO-erfgoedlocaties zit je hier goed, zoals het historische centrum van Córdoba en Granada met de Alhambra. San Sebastian in het Baskenland is juist een culinair walhalla.

Portugal

Adembenemende kusten, prachtige natuurgebieden, mooie steden, heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes – je vindt het allemaal in Portugal. Het is tevens dé bestemming voor een surfvakantie. Het Portugese Peniche wordt gezien als één van de beste surfspots van Europa. De golven voor de kust van Nazaré kunnen gigantisch hoog worden. En dankzij de enorme hoeveelheid spots dicht bij elkaar noemt men Ericeira ook wel de surfhoofdstad van Portugal. Voor ieder surf-niveau vind je hier goede golven.

Malta

Wil je historische bezienswaardigheden uit allerlei tijdperken bewonderen én dat allemaal in nabijheid van waar je verblijft?
Kies dan voor een reis naar de Maltese Eilanden, zoals Malta, Gozo en Comino. De eilandengroep wordt ook wel eens omschreven als één groot openluchtmuseum, omdat zoveel van het verleden – de geschiedenis gaat terug tot vierduizend jaar voor Christus – nog zo tastbaar is. Hoofdstad Valetta is een ware kunststad met nauwe steegjes en vele kerken en paleizen. 

Cyprus

Wist je dat wintersporters ook in Cyprus aan het goede adres zijn? Je kunt skiën of snowboarden bij Mount Olympos in het Troodos-gebergte. Hier heb je tot vier kilometer piste. Mount Olympos is 1951 meter hoog. Dit gebied is eveneens een waar walhalla voor wandelaars met tal van paden. Kies je voor route Caledonia – vanuit Platres – dan ontdek je de Caledoniawaterval. Dankzij de vele kerken en kloosters uit de Byzantijnse geschiedenis – waaronder het Kykkos klooster – heeft deze regio een UNESCO-vermelding.