Ga je voor een rondreis? Dan denk je misschien niet meteen aan Engeland. Zonde, want Engeland is prachtig en zeer geschikt voor een roadtrip, zowel met de auto als met de motor. Vraag dat maar aan motorrijders Fred Nelis (61) en Marian Nelis (60). Allebei op hun eigen motor, toerden ze al meerdere keren door verschillende delen van Europa. Toch heeft Engeland hun hart gestolen, en dat is niet alleen omdat hun dochter, schoonzoon en kleindochter daar tegenwoordig wonen.

“Wij vonden deze route in Zuid-Engeland heel erg mooi. We zijn in Dover op de motor gestapt, na een overtocht met de boot vanuit Frankrijk”, vertelt Fred Nelis. De originele route gaat van Dover naar Land’s End en is zo’n 700 kilometer. Fred en Marian zijn nog niet verder gekomen dan Southampton. “ Tot aan Southampton is het al bijzonder de moeite waard. Wij stoppen ongeveer om de 1,5 uur en proberen dan op plaatsen te stoppen waar de omgeving of het stadje mooi is.”

De highlights van deze motorrijders

  • Tussen Dover en Hastings ligt het plaatsje Rye. Het water in Rye heeft tussen eb en vloed een hoogteverschil van ca. 14 meter. Bij eb liggen alle schepen op het droge zand, terwijl bij vloed het water tot aan de rand van de haven staat.
  • Eastbourne. In Eastbourne is er een punt waar je een prachtig uitzicht hebt op de hele stad, vanaf een hooggelegen punt
  • Bournemouth. In Bournemouth heb je ‘The National Forest’. Een prachtig zeer uitgestrekt bos, waar wilde paarden loslopen. Zeker moeite waard om te bezoeken.
  • Poole. De plaats Pool ligt vlakbij Bournemouth, ligt de plaats Poole. In Poole vind je Sandbanks Beach. Hier hebben veel rijke mensen een tweede of derde huis gekocht. Met name veel voetballers uit de Premier League hebben hier een buitenverblijf.