Thailand is een van de populairste reisbestemmingen ter wereld. Jaarlijks landen ruim 24 miljoen toeristen in deze Aziatische parel. De mooiste plekjes zijn inmiddels ook het populairst en dus het drukst. Phuket, Phi Phi, Ko Samui en Ko Phangan zijn daardoor wellicht allang niet meer de beste locaties om naartoe te gaan. Populair als deze bestemmingen zijn, verwacht hier niet meer het idyllische, ongerepte Thailand. Die plaatsen zijn er echter nog wel. Ben je hiernaar opzoek, denk dan aan plekken waar pinautomaten en WiFi schaars zijn en de stranden grotendeels verlaten.

Ko Mak

De echte hotspots in Thailand zijn het meest toeristisch. Als je liever deze drukte wilt vermijden, daal dan iets verder de kust af naar het eiland Ko Mak. Dit kleine paradijsje bevindt zich in het oosten van Thailand op de grens met Cambodja, in de provincie Trat. Hier tref je louter ongerepte natuur, wat vissersdorpjes en boeddhistische tempels. Hier zijn letterlijk meer palmbomen dan mensen! De ideale spot dus voor een heerlijke luiervakantie waarin je écht kunt proeven (letterlijk en figuurlijk) van het lokale leven. Je vliegt erheen via Bangkok en Trat en vervolgens neem je ongeveer 45 minuten de ferry.

Khao Luang Cave

Zo’n twee á drie uurtjes buiten Bangkok bevindt zich het dorpje Phetchaburi; op zich niets bijzonders maar wel het thuis van de Khao Luang grot. Hier liggen meer dan 170 Boeddhabeelden weggestopt in prachtige ondergrondse ruimtes. Overwin je angst voor lokale diersoorten want om er te komen moet je eerst 21 treden afdalen langs tientallen grijpgrage aapjes die op de loer liggen voor wat voedsel. Eenmaal onderaan de trap kom je terecht in een oase van rust. Het mooiste is dat de tempel verlicht wordt door een grote spleet in het dak van de grot. De beste tijd om ondergronds te gaan is dan ook ‘s ochtends wanneer de zonnestralen het helderst de grot in schijnen.

Phuket jungle

Phuket, ‘de parel van de Andaman’, staat bekend om de warme zuidelijke zeeën en zachte zandstranden. Maar er is meer dan zand, duiken en kuuroorden. Het eiland bestaat voor 70% uit bergachtige jungle en mangrovestrand. Laat het strand een dagje voor wat het is en ga wandelen in de heuvels, zwemmen onder de watervallen of breng een bezoekje aan de wildlife sanctuary.