In Nederland hopen we elk jaar op bevroren wateren, maar in Oostenrijk vriezen er elke winter vele meren dicht. Je kunt er eindeloos op schaatsen, wandelen en zelfs ijssurfen. Een overzicht van de mooiste schaatsbanen.

In Niederösterreich verandert de Lunzer See in een sprookjesachtige natuurlijke schaatsbaan. IJsstokschieten en ijshockey spelen staan hier dagelijks op het programma. Normaal gesproken is het ijs dik genoeg om hier de hele winter te kunnen schaatsen. In de weekeinden kun je je bij de hutten met thee en glühwein opwarmen.

Turracher See

Bijzonder voor schaatsers is de Turracher See in Steiermark: Vanwege de ligging op 1763 meter is het zeer waarschijnlijk dat het meer dichtvriest. In Tirol vriezen de vele kleine meren in het Alpbachtal snel dicht en worden spiegelgladde ijsvlaktes. Aan de voet van de Lienzer Dolomieten is de Tristachersee een romantische plek voor diverse winterse sporten. Ook wanneer het in het Burgenland lang genoeg koud is verandert de gigantische Neusiedlersee in de grootste schaatsbaan van Midden-Europa. Naast schaatsen kun je hier zelfs zeilen, surfen en kiten.