Pittoreske kustplaatsjes, prachtige vergezichten, woestijnlandschappen en ruige kliffen komen simpelweg het beste tot hun recht door die aan je blik voorbij te laten glijden vanachter het stuur van een auto. Roadtrips hebben dan ook een lange traditie opgebouwd als favoriet Amerikaans tijdverdrijf. Er zijn alleen zoveel mooie routes in de Verenigde Staten, dat kiezen lastig kan zijn. Deze top drie stuurt je aardig op weg.

Highway 1

Een prachtige tocht langs de kust aan de Grote Oceaan, van de bossen van Washington naar de prachtige stranden van Californië. De bekende Highway 1 begint in het meest noordwestelijk gelegen punt van de Verenigde Staten, bij Olympic National Park, uniek om zijn gematigde regenwouden. Vanaf het park volg je de kustlijn tot de Mexicaanse grens, een route van iets meer dan 2400 kilometer.

Route 50

Ruim 5000 kilometer van kust naar kust, door het hart van Amerika. U.S. Route 50 gaat van oceaan naar oceaan, van San Francisco naar Washington DC. Je rijdt door prachtige natuurgebieden: de Sierra Nevada, de Appalachen, de Rocky Mountains, de Great Plains en de uitgedroogde woestijnen van Utah en Nevada. Om te eindigen tussen de vissersdorpjes en boerengemeenschappen van Maryland. Een reis terug in de tijd, van het wilde westen tot de pioniers van de achttiende eeuw en door de oudste en best bewaarde koloniale landschappen in de Verenigde Staten.

New York City – Key West

Deze route voert langs de kust van de Atlantische Oceaan. Je begint in het centrum van New York City en rijd op prachtige wegen naar het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten: Key West, Florida. Mijd de I-95! Er zijn veel mooiere wegen tussen de vele badplaatsen en stukken ongerepte natuur. Ruim 3200 kilometer lang heb je de oceaan aan je linkerhand terwijl je onvergetelijke steden passeert waaronder Atlantic City, Myrtle Beach, Savannah en Miami. Eindig je roadtrip met de 205 kilometer lange Overseas Highway.

Bron: usa365.nl