De periode dat iedereen weer naar school en aan het werk gaat is weer aangebroken. Voor iedereen gaat het echte leven weer beginnen, terwijl veel gezinnen net hebben genoten van een uitbundige zomervakantie. Lekker even de warmte opzoeken in een ander land en ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Personen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties kunnen gaan en staan waar ze willen en gaan misschien nog wel weg. De één doet dat met het vliegtuig, terwijl de ander liever de auto pakt. Voor die laatste groep willen we in dit artikel ingaan over hoe zij een perfecte autovakantie kunnen hebben.

Optimale staat

Net als bij een vliegvakantie moeten de nodige voorbereidingen worden getroffen voor als men met de auto gaat touren door Europa. In dat kader dient er een controle op de auto worden uitgevoerd. Denk daarbij aan dat de auto in optimale staat moeten zijn, er genoeg koolvloeistof aanwezig is en dat de verlichting uitstekend werkt. Niets is zo vervelend als dat de auto met pech langs de weg staat en dat de Wegenmacht moet op komen draven om de auto te repareren. Zorg daarom altijd dat de auto rijklaar is voor vertrek naar het buitenland.

Documenten

Uiteraard kan men niet op vakantie gaan als ze juiste documenten niet aanwezig zijn. Denk aan een paspoort, een autoverzekering en de benodigde papieren voor het verblijf. Zonder deze documenten wordt de vakantie onmogelijk. Wanneer men ook de landsgrens overgaat, is een internationaal rijbewijs ook verplicht. Vaak hanteren vreemde landen andere regels als het gaat om rijbewijzen. Vraag deze dus tijdig aan of laat het omzetten bij de plaatselijke gemeente.

Handig om mee te nemen

Daarnaast zijn er ook een hoop spullen die handig zijn om mee te nemen. Denk aan een zonnebril, flesjes water en het nodige vertier voor onderweg. Afhankelijk van de bestemming kan het namelijk een hele lang rit worden. Ook is voldoende voedsel geen overbodige luxe, want een autorit zonder pauze afleggen is een zware dobber. Zorg daarom altijd voor voldoende eten en drinken aan boord. Bent u al klaar voor een geslaagde autovakantie?